PROROČKI GOVOR: Mladen Schwartz o Europskoj uniji od prije gotovo 20 godina! (VIDEO)

Knjige bi se mogle napisati o životu političara, filozofa i publicista Mladena Schwartza, bio je 'ovakav' i 'onakav', mijenjao je svoj put i viziju Hrvatske države, ali ono što mu nitko ne može osporiti je borba za Hrvatsku do posljednjih dana svoga života. 

Bio je aktivni dio hrvatske emigracije u borbi za uspostavu Hrvatske države, a 21.12.1990. god. pred hrvatskim narodom u Zagrebu, ispred Hrvatskog državotvornog pokreta, zajedno s pravašima na čelu s Paragom i Paradžikom, tražio bezuvjetno proglašenje nezavisne Hrvatske države. Bio je istaknuti član HSP-a do udara na stranku

Ovaj njegov govor kod Malnara, Brace Cigana, Jajana i ostale ekipe iz noćnog talk showa 'Noćna Mora' jedan je od najboljih govora o Europskoj uniji koji svakako vrijedi poslušati i danas s odmakom od 20 godina. 


Mi pravaši zalažemo se za ostvarenje i obranu hrvatske državne i narodne suverenosti po kojoj će hrvatski narod sam biti sebi gospodar, ostvarenje države u kojoj će osnovna načela biti vladavina prava i pravde, trodioba vlasti, zaštita ljudskih prava svih njezinih državljana, obrana načela morala i nepotkupljivosti i ostvarenje hrvatskog naroda kao moderne političke nacije. 

Zalažemo se za vojnu neutralnost nasuprot vojno-političkih paktova, a članstvo u Europskoj uniji podupire samo kroz jednakopravnost za Republiku Hrvatsku uključujući i pravo istupanja iz članstva EU-a.

Autor: Uredništvo