NOVA SNIMKA: Mile Dedaković Jastreb govori o obrani i razlozima pada Vukovara!

Na društvenim mrežama se pojavila snimka sa stranačkog skupa HSP-a 1992. godine u Podravskoj Slatini na kojoj govore predsjednik HSP-a i vrhovni zapovjednik HOS-a, Dobroslav Paraga te Mile Dedaković Jastreb, zapovjednik obrane Vukovara i 204. vukovarske brigade.

Dedaković u svom govoru poziva na jedinstvo, ali i iznosi mnoge podatke o obrani Vukovara, probojima, oružju i akcijama koje, dugih 27 godina prolaze ispod radara javnosti. 

Dedaković je (zajedno s Paragom i drugima) uhićen nakon pada Vukovara na temelju izvješća tzv. Državne komisije (Tuđmana, Šuška, Manolića, Vukojevića, Olujića, Domljana, Ramljaka i zlotvornog Hercega) protiv branitelja Vukovara, Dedakovića i dr. Parage.  Optužnica o "uzrocima pada Vukovara" satkana je od čudovišnih laži i kleveta te je i danas na snazi. 

"Ovo što ću vam reći, vjerujte mi, je tako. Neću vam reći baš sve, samo zbog jedinstava hrvatskog naroda", rekao je na početku svoga govora zapovjednik obrane Vukovara u kojem je govorio o sabotaži obrane Vukovara te kako je braniteljima državni vrh na čelu s Tuđmanom "podmetao nogu".

"Tuđman je potpisivao kojekakve dogovore i nije vjerovao svome narodu. To je osnovna greška vladajuće stranke. Sada vode mnoge polemike o Vukovaru umjesto da su skupili borce i istoga momenta nas vratili u taj grad jer bilo je volje, mogućnosti i sredstava. Umjesto toga, oni su najbolje borce rasplinuli po cijeloj Hrvatskoj i Europi plašeći se da mi zaista ne dođemo do Zemuna.", rekao je Jastreb te iznio cijeli niz činjenica o obrani grada.

"Vukovar je nakon mobilizacije imao 1803 borca, imao je četiri topa s 450 granata, nekoliko RPG-a i to je sve što je Vukovar imao. Nasuprot toga stajala je ogromna sila od 400 - 650 tenkova, 100 VBR-ova koji su 87 dana tukli neprestano 24 sata na dan, nekoliko stotina topova i haubica, ratni brodovi s izrazito jakim topovima. Tek kada smo ukrali maljutke, uništili smo dva broda. Imali su 10 do 30 tisuća razno raznih bandita. Ubili smo ih, gospodo, oko 15 000."

Mile Dedaković govori kako je u trenucima velikog napretka, kada su potukli 4 brigade JNA i četnika tražio pomoć u ljudstvu, ali ona nikada nije stigla: 

"Da smo tada dobili pomoć, mi bi riješili ne rat u Vukovaru, nego rat u Hrvatskoj. U Vukovaru nije bilo izdajnika i Vukovar nije bio kriv za svoj pad. Kriv je neko drugi, u Zagrebu...", zaključuje zapovjednik obrane Vukovara. 

Cijeli video pogledajte na:

U jeku najveće agresije na Vukovar Milošević javno zahtijeva od Tuđmana da se razoruža i eliminira Paragin HOS koji je bio najjača i udarna pesnica za obranu Istočne Slavonije u datom trenutku u listopadu i studenom 1991. godine.

Tuđman umjesto da mobilizira cjelokupnu obranu Hrvatske radi pomoći obrani Vukovara, naređuje 22. rujna 1991., dan nakon ubojstva načelnika ratnog stožera HOS-a Ante Paradžika, da se JNA deblokira iz svih vojarni u Hrvatskoj, da im se omogući snabdijevanje hranom, vodom, strujom, lijekovima i da kasnije odvezu sve naoružanje JNA i hrvatske Teritorijalne obrane iz Hrvatske.

NA SLICI: OLTAR DOMOVINE U STARČEVIĆEVOM DOMU U ZAGREBU, OSMRTNICE STOTINA POGINULIH IZ REDOVA HOS-A KOJI SU BILI ZA DOM SPREMNI

Ovo je još jedna od stotina potvrda riječi dr. Parage koji je rekao da je za pad i kasniji masakr na Ovčari i odvođenje tisuća ljudi i branitelja u srpske koncentracijske logore i jame najveći krivac tadašnji predsjednik RH Franjo Tuđman a ne velikosrpski koljači i njihov vožd s Dedinja koje bi HOS i hrvatski branitelji, da im Tuđman nije pucao u leđa, bacili u Dunav do konca 1991. godine. 

Saborska obilaznica do HDZ-a pod kodnom šifrom 365 te članskom iskaznicom SDP-a br. 2 u centru Zagreba diže spomenik Franji Tuđmanu, samo ne znamo je li to zahvala za izdani Vukovar i Istočnu Slavoniju ili izdane Hrvate u BiH, ubojstva Kraljevića i Paradžika ili privatizacijsku pljačku, ubojstva na Križnom putu ili zapovijedanje logorom u Čazmi 1945.? Tko zna, možda je i nekakva zahvala za sportski uspjeh JSD Partizan? Tko zna? 

Detitoizacija se još ne nazire, ali doći će, samo ne zaboravimo da bez detuđmanizacije detitoizacija nije potpuna. Hrvati probudite se!