STRANE BANKE: Godišnje se iz Hrvatske iznesu preko 12 milijardi kuna!

Danas banke ne kreditiraju gospodarstvo, nego državu, a dobit iznose izvan Hrvatske.
Preko 90% banaka u RH stranog su vlasništva, a one godišnje iz Hrvatske iznesu preko 10 milijardi kuna dobiti! Među 10 najvećih samo je Hrvatska poštanska banka u većinskom hrvatskom vlasništvu i to tek na razmjerno niskom sedmom mjestu, s ukupnim udjelom u hrvatskom bankarstvu od 5%.


"Privatizirane hrvatske banke u rukama su stranih državnih banki, a financijski sektor razdvojen je od proizvodnog. Banke zato nemaju nikakvu obavezu financirati naše gospodarstvo i naše zapošljavanje, pa to ni ne čine nego omogućavaju neprestanu potrošnju. Kuna zato nije valuta, nego samo sredstvo konverzije." - rekao je stručnjak zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Slavko Kulić.


Veleizdajnici i klaunovi Ivica Račan i Stipe Mesić početkom 2000. godine preuzeli su vlast i samo godinu dana, strancima prodali 44.2% ukupnog hrvatskog bankarstva, a do kraja 2003. godine stranci su postali vlasnici 90.8 posto hrvatskih banaka (koncem 1998. godine samo 6.7 posto hrvatskog bankarstva bilo u stranom vlasništvu).


Hrvatske banke sanirane sa 87,4 milijarde, a prodane za 5,4 milijarde kuna! Ni Zlatko Mateša, ni Borislav Škegro, ni Marko Škreb, ni Franjo Luković, ni Božidar Prka, ni Jakša Barbić nikad nisu položili račune za možda najteži udarac koji su zadali hrvatskoj državi od njezine samostalnosti.


Hrvatska treba:
- oporezivanje dobiti stranim bankama
- otkazivanje gostoprimstva MMF-u
- stavljanje HNB-a pod nadzor Vlade i Sabora
- moratorij na vraćenje inozemnih dugova
- uspostava komisije za reviziju nelegitimnog inozemnog duga
- zamrzavanje, reprogramiranje i otkazivanje legitimnih dugova
- djelomičan otpis dugova prezaduženim hrvatskim obiteljima
- osnivanje hrvatske banke pod kontrolom hrvatskih tvrtki, fondova i poduzetnika


Hrvatska treba financijsku, vojnu i političku neovisnost!
Probudite se!

Autor: Uredništvo