JAVNE RASPRAVE I SUČELJAVANJA: Zbog čega desnica redovito gubi debate?

Gledajući TV sučeljavanja, okrugle stolove i rasprave povodom posvajanja djece od strane istospolnih parova, registracije istospolnih brakova, Istanbulske konvencije, zaštite žena, Zakona o pobačaju, definicije braka, gay parada, invazije ilegalnih migranata, pozdrava Za dom spremni, HOS-a, Vukovara, Posavine ili nečeg trećeg, nemoguće je ne primijetiti kako opcija koja bi (prema formatu emisije) trebala zastupati slobodarske, nacionalističke, konzervativne, suverenističke stavove redovito gubi rasprave i gledatelju djeluje primitivna i netolerantna.

U Sarajevu će se 8. rujna 2019. god. održati prva gay parada, a Sarajevo će ostati upamćeno kako posljednji glavni grad Europe koji je pao pred antihumanističkim i antiobiteljskim homoseksualnim lobijem. Gledajući događanja i komentare javnosti u BiH, nemoguće je ne primijetiti otvoren i jak angažman islamskih vjerskih institucija i udruga u sprječavanju marširanja homoseksualaca po Sarajevu, a jedna od stvari koje se također mogu primijetiti je identičan modus operandi medija kao i u Hrvatskoj, a o čemu prosječan gledatelj ne razmišlja.

Prilikom koncipiranja emisija, gleda se i prati sve. Od spola i fizičkog izgleda gosta, do elokventnosti i informiranosti. 

Tako će u emisiju o Gay paradi u Sarajevu (primjer - poveznica) koncipirati tako da protivnik homoseksualizma na gledatelja ostavi utisak primitivne, priproste galamadžije koja ne barata činjenicama, a zagovornica parade (uz pomoć lijeve feministice na mjestu voditeljice) ostavi utisak umiljate, lijepe, progresivne i odmjerene osobe koje "voli sve ljude". Gospodin je u navedenoj raspravi mogao povući neki od tisuću argumenata protiv parade, od financijskog troška do negativnog društvenog utjecaja koji se posebno odražava na djecu, ali on samo ponavlja "neka rade to u svoje četiri zida". Vjerujemo kako gospodin nema loše namjere, ali neka u buduće ne prihvaća debate koje je unaprijed izgubio i tako diskreditira cijelu populaciju koju po konceptu emisije treba zastupati. 

Kada se rade emisije o nasilju nad ženama, tada se obično u emisiju dovede jednu ženu koja će biti pobornica Istanbulske konvencije te jednog muškarca koji će biti protiv navedene konvencije pa sami početak emisije kod prosječnog gledatelja izražava reakciju tipa: Što on ima govoriti o pravima žena i nasilju nad njima? On itekako ima što govoriti o tim temama, ali tu je sada drugi problem. On je obično izabran jer zna nešto, ali ne i dovoljno tj. ne barata potrebnim činjenicama, čime emisija ima epilog pobjede zagovornice Istanbulske konvencije. 

Kada je dr. Željka Markić (ma što god o njoj mislili) izgubila raspravu na ovom području? 

TEMA HOS: Ivo Lučić, Tvrtko Jakovina, Ante Nazor i Davor Derenčinović
TEMA HOS: Ivo Lučić, Tvrtko Jakovina, Ante Nazor i Davor Derenčinović

Kada se rade debate i emisije na temu pozdrava Za dom spremni i HOS-a, tada "našu" stranu zastupaju nekakvi povjesničar iz hobija kakav je Ivo Lučić tj. da se lisici da čuva kokoši. Emisija se  koncipira na način da se prvo postavi neravnopravan odnos snaga tj. više je "njihovih". Npr. gostuju neka 3 militantna jugoslavena (Puhovski, Goldstein, Jakovina, Klasić itd.), a 2 "naša domoljuba" budu Nazor i Lučić. 

Lučić, koji je s 29 godina bio na čelu UDB-e u Mostaru nakon čega je osnivao "hrvatske" obavještajne službe, sam po sebi ne može smisliti HOS, ali ih neće otvoreno napadati pa udara po nekom neutralnom terenu, a Nazor ima nekih simpatija, ali je mekušac koji se spotiče o činjenice iz Drugog svjetskog rata. Nakon toga, konačni rezultat meča bude taj da ih militantni jugoslaveni tuku hendikepom (primjer - poveznica)

Dobro. To je očekivano s obzirom da jugoslaveni često igraju na Prisavlju, na domaćem terenu protiv svoje ekipe koja je na posudbi u jednom od klubova iz predgrađa. Da maksimalno približimo, to je kao kada Dinamo igra s Lokomotivom. Rezultat se već unaprijed zna, ali utakmica se svejedno igra.

Kada se radi rasprava o pobačaju tada se opet dovedu žene koje će biti zagovornice pobačaja te muškarci, od koji jedan protivnik pobačaja i jedan koji je "protivnik, ali ne skroz" (primjer - poveznica)

Epilog bude opet isti. 

TEMA POBAČAJ: Drago Prgomet (HDZ), Gordana Sabol (SDP), Bojana Genov (Ženska mreža Hrvatske) i Krešo Planinić (U ime obitelji)
TEMA POBAČAJ: Drago Prgomet (HDZ), Gordana Sabol (SDP), Bojana Genov (Ženska mreža Hrvatske) i Krešo Planinić (U ime obitelji)

Hrvati, vratite se pravaštvu jer jedino ono može izvući kola iz blata!